Babócsy László Lepenye Tamás Urbanovits György dr.Nemetz Tibor

Biztonságos Windows 2003R2 hálózatok

Könyvborító

A könyv felépítése az új Windows szerver verzió, a Windows Server 2003 R2 – a Longhorn Server megjelenése előtti köztes verzió – hálózati újdonságaira épül. Ezt az ismeretanyagot kiegészítettük a hálózatok biztonságos használatához szükséges ismeretekkel.

Fejezetei:

[Bullet] Az első rész a Windows Server System és a Windows2003 verziók bemutatását tartalmazza.
[Bullet]Az elvi alapok tisztázása után, a második fejezet már a szerver telepítésével és konfigurálásával foglalkozik.
[Bullet] A hálózati alapismeretekben a korszerű hálózatok alapelemeivel, tervezésének alapelveivel ismerkedhetünk meg. Az alapok, a DNS, DHCP és Active Directory konfigurálás mellett a vezeték-nélküli (WLAN) és az IPv6 ismertetésére is kiterjed.
[Bullet] A hálózatbiztonság és a szerver biztonsági kérdésekkel külön foglalkozunk, melyeket az általános biztonsági fenyegetettségek irányából közelítünk meg. Részletesen ismertetjük az IPSec és a biztonsági házirendek megfelelő beállításait. A javítások kezelése a WSUS segítségével egyszerűen megvalósítható. Az ADFS – Active Directory szövetségi szolgáltatások, a felhasználók új azonosítási rendszere is szerepel az ismertetések között.
[Bullet] A nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) kialakításának kérdéseivel, illetve ezt megelőzően kriptográfiai alapokkal foglalkozik az ötödik fejezet.
[Bullet] Az ISA 2004 szerver, a Microsoft tűzfal megoldásának ismertetése teszi ki a következő fejezetet, mely kiegészül a nagyvállalati (Enterprise) változat tulajdonságainak ismertetésével és a VPN konfigurálásával is. Az SP2 és az ISA 2006 béta ismertetése is megtalálható a fejezet végén.
[Bullet] Az útválasztás, a távoli elérés –az RRAS és a RADIUS konfigurálása, és e kapcsolatok biztonsági kérdései adják a hetedik fejezetet.
[Bullet] Az utolsó fejezet már haladóknak szól a terminál és fürt-szolgáltatások részletes ismertetésével. A fürtözés mellett az NLB-t – a hálózati terhelésmegosztást is részletesen bemutatjuk.

Tekintse meg a részletes tartalomjegyzéket!

Ajánljuk a könyvet rendszerépítőknek és a rendszergazdáknak egyaránt, akik Windows szerver telepítésével és üzemeltetésével foglalkoznak!

A könyv terjedelme 500 oldal.

Könyvesbolti ára 7980.- (ÁFÁval)

Oktatási intézmények részére jelentős kedvezmény!

A könyv a kiadótól is megrendelhetõ postai utánvéttel!

Copyright © 2006 NeTeN Számítástechnikai Bt
Last modified: 2006. július